Klimaendringer?
9.11.2016
Nesten 60 personer hadde møtt opp for å høre på Ole Henrik Ellestad som er tidligere forskningsdirektør, professor, forskningsinstituttleder og områdedirektør i Norges forskningsråd.«Man skulle tro at
vi ikke hadde hatt klima her på jorden før 1950, sier Ellestad. Han er blant dem som ikke stoler på FNs klimapanel IPCC sine rapporter om
menneskeskapt global oppvarming.
Til alle tider har kloden gjennomgått vær- og klimaforandringer. Etter siste istid var temperaturen 2-3 C varmere i mange tusen år og med en rekke varmetopper langt varmere enn i dag og kuldeperioder sammenlignbare med Lille istid. Først fra 1950 begynte menneskers utslipp å stige markant. Men da sank temperaturen frem til ca 1975 for så å stige, helt i tråd med forventede, naturlige sykluser. Da kan ikke CO2 være dominerende faktor slik IPCC hevder, påpekte verdens ledende klimatolog, Hubert Lamb. Det er et noe eiendommelig grunnlag IPCC bygger på med kun 20 år sammenfall mellom CO2 og temperatur. Det er nok en av årsakene til at bare rundt 25% delerIPCCs syn til tross for en kampanjeliknende medieregi. En rekke naturlige variasjoner knyttet til sol, vinder, havstrømmer og skydannelse kan forklare hovedtrekkene i temperaturutviklingen og en rekke klimaeffekter. Solforskere og laboratoriet i CERN står for viktige resultater som bagatelliseres av IPCC.
Den internasjonale vitenskapelige skoleretningen rundt naturlige klimavariasjoner anser nå at den stadige strøm av resultater har bekreftet at CO2 har en meget beskjeden rolle og samtidig påvist de store manglene og feilene i IPCCs teorier om menneskeskapte endringer (deres mandat).
I 2012 kom en IPCC-rapport om ekstremeffekter som konkluderte med at disse ville bli dominert av naturlige variasjoner de neste 20-30 år. I stedet for å omtale denne har norske media, i motsetning til i utlandet, og med full oppslutning fra miljøorganisasjoner og flere ledende politikere produsert en strøm av feilaktige, alarmerende effektartikler og TV-innslag med en ensidig regi der motforestillingene ikke slipper til.
Det koster over 300 0000 milliarder kroner å etablere et CO2-nivå på 280 ppm (milliontedeler). Norge har med elektrifisering av sokkelen, separasjon og lagring av CO2 og årlige bevilgninger kastet bort mye av de nærmere 100 milliarder kroner allokert til prosjekter rettet mot meneskeskapte årsaker. Parisavtalen knyttes til landenes frivillige utslippsnivå og målene vil redusere temperaturen med 0.1 C i år 2100 ifølge MIT-rapport. I realiteten har den ingen betydning ut over et "image" for politikere som søker definisjonsmakt eller har behov for en retrettmulighet. Naturlige variasjoner dominerer klima - og det blir kaldere.
Les mer her.