hits
counter

RYLA 2023


RYLA (Rotary Youth Leadership Awards) er et seminar for ungdom hvor det legges vekt på ledelse og samspill mellom mennesker.

Det har vært et offisielt Rotaryprogram siden 1971 og det første RYLA-seminar i Norge, og Norden, ble gjennomført våren 1985 på Nansen-skolen i Lillehammer. Målsettingen med RYLA er å gi fremtidens ledere impulser og ideer til godt lederskap innen næringsliv, organisasjonsliv og forvaltning.

Målgruppen er ungdom i alderen 20-25 år, men dette kan variere noe. Deltagerne kan allerede være ledere, ha ambisjoner om å bli leder eller bare være nysgjerrig på temaet. De kan være i jobb, studere eller være engasjert på annen måte og ha vist initiativ, evner og vilje til sosialt medansvar ved å være ledere innen speidervirksomhet, musikkorps, elevråd, idrett, politikk, studentorganisasjoner m.m.

Seminaret gjennomføres over en langhelg. Antall deltagere varierer og har de siste årene ligget mellom 50 -70. Formen som brukes i RYLA er foredrag/presentasjoner av personer med praktisk eller mer teoretisk tilnærming til faget ledelse og en vekselvirkning mellom plenums- og gruppediskusjoner. Plenums-diskusjoner foregår gjerne med forskjellige ressurspersoner til stede.

Det er den enkelte Rotaryklubb som velger ut, og sponser, en eller flere kandidater for deltagelse på et RYLA-seminar. Institusjoner, organisasjoner og bedrifter som klubbene har kontakt med kan også sponse søkere fra sitt eget miljø. Seminaret er gratis for deltagerne (bortsett fra reiser og lommepenger). Interesserte søkere melder sin interesse til den nærmeste Rotaryklubb.

Etter seminaret bør sponsorklubben invitere den eller de ungdommer som klubben har sponset til å holde et foredrag på et klubbmøte om sine opplevelser. Mange tidligere deltagere har uttalt at de, i tillegg til sine gode opplevelser ved seminaret, har fått fine muligheter for nettverksbygging. Det har heller ikke vært noen ulempe å kunne føre gjennomført RYLA-seminar på sin CV!

Eventuelle spørsmål om seminaret kan sendes til: ryla.2260@rotary.no

RYLA 2023 arrangeres på Thon Hotel SNØ, Lørenskog 15. -17. september.

Skjema for å søke om deltakelse i RYLA kan lastes ned HER. (Åpne lenken og last ned skjema)

Ferdig utfylt skjema sendes til tune@rotary.no

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Quality Hotell Sarpsborg
Adresse: Bjørnstadveien 20
Postnummer: 1712
Sted: Grålum
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no

Place content here

Klubbens møter:

Klubbmøte, program ikke fastasatt

2023-12-13 19:00 - 20:00

Møtefri

2023-12-20 19:01 - 20:00

Møtefri

2023-12-27 19:01 - 20:00

Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...